Let's go to Korea vlog

Glömde faktiskt lägga ut min lilla vlog här!
Jag är ju på inga sätt och vis 100% nöjd med detta, det känns nästa lite som att den har blivit sämre än den sista? Men på andra sidan är jag väldigt stolt över att jag vågade göra något nytt och prata i den? Lite fånig kanske den känns men sån är jag och jag har fortfarande ett par månader på mig att få koll på hur man gör detta ordentligt! Tills dess får ni nöja er med detta ;)
 
 

Inte riktigt rätt tidpunkt att kolla anime?

Haha men finns det egentligen någon tid som är rätt eller fel att kolla anime på? Jag hamnar dock alltid i den här sitsen att medan jag lär mig ett språk så blir jag sugen på att kolla serier eller lyssna på musik på ett helt annat språk!

När jag pluggade japanska i gymnasiet var det mest Kpop och K-dramer jag kollade på även om jag lyssnade på lite Jpop och kollade en och annan viss japansk drama eller anime så blev det ändå mycket mindre av det japanska åtmisntone mot slutet av gymnasiet... Vilket var och fortsätter vara jättedumt för att lyssna på musik och kolla på serier på språket man lär sig är ett så bra sätt att öva upp hörförståelse, repetera grammatiken man lärt sig och höra den i ''vanliga sammanhang'' samt öka på ordförrådet!
 
(Varför kollar jag japanska serier?)
 
Jag tror det mestadels blir så här eftersom det andra eller de andra språken blir en fritidsgrej medan språket man studerar genast blir en plugg-grej även om det inte behöver vara det bara för att lektionerna ligger så fräscht i hjärnan....
 
(och lyssnar jag på när Lunafly sjunger på spanska liksom?)

Ska hursomhelst försöka ta upp lite koreanska serier, Tv shower och lyssna på mer musik och verkligen försöka höra VAD de säger :)

äntligen är myggen borta!

Nåt av det värsta som finns är att ligga varmt och skönt inbäddad i sin säng, på väg att somna in när man helt plötligt hör ljudet av en liten blodsugare och vet att man måste tvinga sig upp för att få stopp på den. Man kan ju ligga kvar,  men då kommer man inte kunna somna av surrandet och vakna dagen efter med tusentals kliande bölder!
 
 
 Eftersom det började bli bra kallare här borta så antog jag att tiden med dessa små kompisar var över men tydligen inte! När jag först kom till Korea så fick jag ungefär 20 myggbet under mina 3 första dagar och de var stora, svullna och kliade som bara den! Det gjorde mig extra glad över att jag tog mina sprutor innan jag åkte hit! Känns som att pengarna gick till nytta eftersom jag med alla myggbett jag fått under de här månaderna lika gärna kunde ha fångat det där myggviruset! Förhoppningsvis så försvinner de helt och hållet nu med vinterkylan som är på gång och håller sig borta tills våren!

throughnatslens.blogg.se

22 årig tjejs tankar och bilder! Älskar mode, musik mat och massa annat sånt! Mode är mer än bara köpa och ha på kläder för mig, det är vars människa unika sätt att uttrycka sig själva, det är historia, konst!

RSS 2.0