Jag kan se!!!!

eller ja... det har jag alltid kunnat göra, men när jag var runt 13-14 så började, lite så där gradvist att se, liiiite dåligare~

I början trodde jag att jag inte behövde några glasögon ''det här är ju så lite att det inte gör något'' men då visste jag inte att det bara blir värre om man inte använder glassögon! xD


Hur som helst, när jag var runt 15 så skaffade jag mina första glassögon och använde dem så fort de behövdes, jag tyckte ändå att glasögon var väldigt estetiskt behagande i den åldern(och nu med ). När folk frågade mig varför jag inte använde linser så svarade jag helt enkelt att ''jag gilade hur mina glasögon såg ut :) Plus dem är dyra! varför skulle jag spendera pengar på något om jag ändå inte ska använda dem?!
 

Första gången jag ville ha linser var efter att jag sett filmen Avatar på bio.... den var i 3D.... Men på den tiden så passade inte 3D glasögonen ordentligt på vanliga glasögon som dem gör nu, och jag fick väla att se filmen suddig med 3D glasögon vilket gjorde mig super irriterad! Jag bestämde mig då för att köpa ett paket en-dags-linser som jag kunde använda när jag behövde vara ute en längre period skulle gå på bio, konsert eller något liknande. Tillfällen då man måste röra sig mycket och inte vill att glasögonen ska ramla av, när man vill kunna se bra men inte kan använda dem, eller när man skulle behöva använda dem en lääääängre tid men inte vill göra rent dem varje 30-60 minuter för att de får dem där jobbiga ''fett'' fläck/rand sakerna!
 

Dem använde jag bara då och då så ett paket med 30 kunde vara mig flera månader! men nu.... nu jobbar jag ju längre tider på dagarna och att få smutsiga glasögonen hela tiden är INTE kul! Speciellt när det kommer till den där punkten där man inte kan göra rent dem längre! Men en-dags-linser skulle vara alldeless för ''dyrt'' för mig nu eftersom jag skulle behöva ett nytt par VARJE dag! Jag har därför valt att köra med ett par månadslinser :) Jag gick på en undersökning i torsdags förra veckan och igår poppade linserna från synoptik in i brevlådan :)  Jag var så exalterad att testa dem idag, men det verkar vara planerat att jag ska börja använda dem 15e november ifall jag vill att dem ska hålla tills nästa omgång kommer :) Jag har aldrig haft månadslinser förrut så jag vågar inte tänja på gränserna ;)

Oktober faves 2015

Jag hade tänkt börja göra faves på bloggen. vill göra det på Youtube med någon gång men är inte bekvävm nog att prata i en hel video än! Men att skriva här känns alltid lite mer bekvämt, troligtvist för att jag inte behöver oroa mig för att min röst ska låta kontigt eller något sånt :)
 
well ska vi börja?
 
1. Coconut chips!
Oh my jag såg dem här ljus blåa påsarna i slutet av september och var helt besatt av att köpa en så fort jag fick min lön! Det är ekolokiska kokosnöts ''chips'' flingor som är lite lätt söta och naturligt safitiga av att ha blivit lufttorkade! super mumsiga till ALLT! bara att smaska på som de är, i yoghurt, eller ''banan-glass'', gröt, pålägg till american pancakes....säkert kakor också! Listan tar nog aldrig slut!
Jag har ingen bild T^T
 
2. Turkisk Yoghurt.
Blandat med mina kokosflingor, mörkchoklad, frusna bär, banan, och hemma gjorda müsli~
 
3. Mitt nya jobb! Även om jag har strulat till det lite med kassan dem senaste gångerna så verkar det som jag äntligen har hittat orsaken och kommer kunna bli bättre på det(och mindre stressad över det!). Jag får jobba mer, med mer personer i min ålder och täffa mer folk! själklart innebär det mindre fritid men också mer lön och mer pengar som kan gå till sparandet! :)
 
4. The Body Shop Vatten flaskan, har fått följa med mig VARJE dag till jobbet för att jag ska få i mig min dagliga mängd vatten! Jag har dock inte gjort ett bra jobb för dricker inte upp hela och så mycket när jag komemr hem och det börjar märkas på mina läppar som ALDRIG har varit så här torra förrut!
 
 
 
 
5. Mina jobb--byxor, sköna, tåliga, och relativt snygga :)
 
6. Musik Ailees Mind your own Business, Girl power!
 
 
7. Återfan min kärlek för Matsushita Yuya! hans röst är verkligen aaaaah~
 
8. H&Ms eyeliner från deras nya make up sortiment, super lätt att anväda, håller bra både som produkt för att vara så liten och på ögonen. Jag kan ha på den hela dagen utan att den rör sig mycket alls om ens något :0
 
 
 
 
9. Faktumet att jag har fått bättre sov vanor? Även om jag behövde sova tidigt för att jobba på mitt gammla jobb så gick det inte lätt eller bra... på det nya måste jag vakna ännu tidigare ibland men att somna 19-20:00 går för det mesta alldeles utmärkt! Undrar vad det kan bero på?
 
10. Mitt nya katt-mobilskal från primark! Luktade väääääldigt mycket plast i början är av det där matrialet som kommer töjas ut efter ett tag men en stor favorit eftersom en av mina favorit kusiner gett den till mig :3 Blir glad bara av att se den för jag saknar henne så mycket och det känns som en liten bbit av henne är här i Uppsala med mig :)
 
 
 

throughnatslens.blogg.se

22 årig tjejs tankar och bilder! Älskar mode, musik mat och massa annat sånt! Mode är mer än bara köpa och ha på kläder för mig, det är vars människa unika sätt att uttrycka sig själva, det är historia, konst!

RSS 2.0