Jag kan se!!!!

eller ja... det har jag alltid kunnat göra, men när jag var runt 13-14 så började, lite så där gradvist att se, liiiite dåligare~

I början trodde jag att jag inte behövde några glasögon ''det här är ju så lite att det inte gör något'' men då visste jag inte att det bara blir värre om man inte använder glassögon! xD


Hur som helst, när jag var runt 15 så skaffade jag mina första glassögon och använde dem så fort de behövdes, jag tyckte ändå att glasögon var väldigt estetiskt behagande i den åldern(och nu med ). När folk frågade mig varför jag inte använde linser så svarade jag helt enkelt att ''jag gilade hur mina glasögon såg ut :) Plus dem är dyra! varför skulle jag spendera pengar på något om jag ändå inte ska använda dem?!
 

Första gången jag ville ha linser var efter att jag sett filmen Avatar på bio.... den var i 3D.... Men på den tiden så passade inte 3D glasögonen ordentligt på vanliga glasögon som dem gör nu, och jag fick väla att se filmen suddig med 3D glasögon vilket gjorde mig super irriterad! Jag bestämde mig då för att köpa ett paket en-dags-linser som jag kunde använda när jag behövde vara ute en längre period skulle gå på bio, konsert eller något liknande. Tillfällen då man måste röra sig mycket och inte vill att glasögonen ska ramla av, när man vill kunna se bra men inte kan använda dem, eller när man skulle behöva använda dem en lääääängre tid men inte vill göra rent dem varje 30-60 minuter för att de får dem där jobbiga ''fett'' fläck/rand sakerna!
 

Dem använde jag bara då och då så ett paket med 30 kunde vara mig flera månader! men nu.... nu jobbar jag ju längre tider på dagarna och att få smutsiga glasögonen hela tiden är INTE kul! Speciellt när det kommer till den där punkten där man inte kan göra rent dem längre! Men en-dags-linser skulle vara alldeless för ''dyrt'' för mig nu eftersom jag skulle behöva ett nytt par VARJE dag! Jag har därför valt att köra med ett par månadslinser :) Jag gick på en undersökning i torsdags förra veckan och igår poppade linserna från synoptik in i brevlådan :)  Jag var så exalterad att testa dem idag, men det verkar vara planerat att jag ska börja använda dem 15e november ifall jag vill att dem ska hålla tills nästa omgång kommer :) Jag har aldrig haft månadslinser förrut så jag vågar inte tänja på gränserna ;)

throughnatslens.blogg.se

22 årig tjejs tankar och bilder! Älskar mode, musik mat och massa annat sånt! Mode är mer än bara köpa och ha på kläder för mig, det är vars människa unika sätt att uttrycka sig själva, det är historia, konst!

RSS 2.0